Grenman Viveca

Fysioterapeut
Examen:Fysioterapeut
Specialiteter:Fysioterapi
Språkkunskaper:Finska, Svenska
Utbildning: Konditionsskötare (-90), Fysioterapeut (-95), Akupunkturutbildning (-03 ), geriatrisk fysioterapi (-15) .

Kurser i bl.a:

Mobilisering av övreextremiteten, axelleden, nacken, bröstryggrad , ländrygg och höftled (SOMTY). Svindel och manuell terapi (SOMTY). Kinesiotejpning och Dynamic taping (Fysi) . Osteoporos och träning (Karolinska universitetssjukhus) . Mulligan concept (aktiv mobilisering av nacke- och övreextremitet, SOMTY). Mobilisering av neuralvävnad (SOMTY).

Kunskapsområden:

- Fysioterapi för nack- och ryggproblem samt ledbesvär (övreextremitet och höftled)
- Individuella träningsprogram
- Käkledsproblem; om käkleden inte fungerar som den ska kan problemen sprida sig till övriga kroppen och ge symptom som huvudvärk, yrsel och smärta i nacken och skuldrorna.
- Fysikaliska behandlingar; ss. värme, ultraljud, tns- och kyla i samband med övrig fysioterapi.
- Massage; klassisk massage med mobilisering vid behov.
- Akupunktur; för problem i stöd och rörelseorganen samt huvudvärk, migrän, olika spänningstillstånd samt neuropatisk smärta. Akupunktur är smärtlindrande och avslappnande.
- Tejpning (Kinesio- och dynamic tejpning); tejpningen förebygger och behandlar skador i muskler och leder utan att påverka blodcirkulation och rörelsemönstret negativt.
- Geriatrisk fysioterapi (även hembesök); Fysioterapeuten som arbetar med äldre personer har en bred kunskap att hjälpa personer med olika sjukdomar. Fysioterapeuten kan anpassa bemötande och behandling till en varierande symptombild som äldre personer med sjukdomar ofta har. Det är aldrig för sent att förbättra hälsa och rörelseförmåga! Med en fysioterapeut med inriktning på geriatri är det tryggt och trevligt att träna.
- Balans- och yrsel (test och vård); en nedsatt balans kan t.ex. bero på nackproblem, sjukdom, svaghet i benens muskulatur eller känslobortfall. Fysioterapeuten undersöker, testar och gör upp ett individuellt träningsprogram som också går att utföra hemma. Godartad lägesyrsel uppträder som karusellaktig yrsel ofta i liggande ställning och behandlas med olika lägesbehandlingar.

Tjänster:Akupunktur, Fysioklinik, Geriatrisk fysioterapi, Neurologisk fysioterapi, Välmåendeklinik, Fysioterapi
Boka tid till specialist

Följande lediga tider

mån 19.11
10:30
1 h 0 min
Grenman Viveca
Fysioterapeut
Eira läkarstation
mån 19.11
13:30
1 h 0 min
Grenman Viveca
Fysioterapeut
Eira läkarstation