PERINTEINEN Pintalasertekniikka

PRK-leikkauksella voidaan hoitaa miinus-näköä, lievää plus-näköä sekä hajataitteisuutta esimerkiksi silloin, kun sarveiskalvon paksuus ei ole riittävä muita lasermenetelmiä varten. PRK-menetelmässä sarveiskalvon uloin kerros poistetaan mekaanisesti ennen laserleikkausta. Laserleikkauksen kesto on 10 s - 1 minuutti hoidettavan taittovirheen mukaan.

Toimenpiteen aikana ei tunnu kipua. Luomenlevitin pitää silmää auki eikä sitä näin ollen voi räpyttää. Laseroinnin jälkeen silmään laitetaan antibioottitippoja ja se suojataan kertakäyttöisellä piilolasilla tai silmälapulla.

Säryn esiintyminen toimenpiteen jälkeen on yksilöllistä. Yleensä sitä esiintyy 1-2 vrk, mutta välttämättä sitä ei esiinny lainkaan. Särky on epämiellyttävää muttei vaarallista. Tänä aikana poistettu pintaepiteeli kasvaa uudestaan silmän pinnan yli. Säryn lisäksi esiintyy luomiturvotusta, vetistystä ja valonarkuutta.

Hoitona käytetään antibiootti-, kipu- ja kortisonitippoja. Kaikkea silmää ärsyttävää ja likaavaa toimintaa on vältettävä viikon verran. Sairaslomaa kirjoitetaan yleensä viikon verran, joskus pitempään.

Näkö on alentunut 5-14 vrk leikkauksen jälkeen. Tämän jälkeenkään silmällä ei välttämättä heti näe hyvin, lopulliseen vakautumiseen voi mennä 3-6 kk. Toinen silmä leikataan kun ensimmäisellä tulee hyvin toimeen. Yleensä tämä tarkoittaa 1-3 kk kuluttua ensimmäisestä leikkauksesta. Pienissä likinäkötapauksissa jopa molemmat silmät voidaan leikata samalla käynnillä.

Silmä puudutetaan silmätipoilla. Muunlaista puudutusta ei tarvita. Toimenpide on täysin kivuton.

Vertaa eri laserleikkausmenetelmiä tästä.

Varaa aika optikon esitutkimukseen

esitutkimus nyt 0 € (arvo 88 €).

Tule selvittämään, mikä Eiran sairaalan silmälasermenetelmistä soveltuu sinulle. Esitutkimuksessa sairaalaoptikko kuvaa ja mittaa silmää usealla eri laitteella, jotta saamme selvitettyä sinulle sopivimman leikkausmenetelmän.

Piilolinssejä ei tule käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta. Tutkimuksessa silmiin usein laitetaan pupilleja laajentavia tippoja, jotka haittaavat lähinäköä ja silmät myös häikäistyvät helpommin. Esitutkimus kestää noin tunnin. Lue lisää esitutkimuksesta

Varaa nyt aika optikon esitutkimukseen!

 

ma 24.9.
08:30
1 h 0 min
Lehvonen Oskari
Optikko
Eiran lääkäriasema
Esitutkimus laser-/linssileikkaus
ma 24.9.
09:30
1 h 0 min
Lehvonen Oskari
Optikko
Eiran lääkäriasema
Esitutkimus laser-/linssileikkaus
Näytä seuraavat vapaat ajat
Eiran sairaalassa SMILE-laserleikkauksia tekevät kirurgit
Koskela Harri Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Koskela Kimmo Silmätautien erikoislääkäri Varaa aika
Oksman Petri Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Hinnasto
PRK Hinta  Eiran Terveystili*
PRK-laserleikkaus 990 €/silmä 172 €/kk
Optikon tekemä esitutkimus TARJOUS  nyt 0 € (arvo 88 €)
 
Hintoihin lisätään toimistomaksu 17,90 €, paitsi maksuttomaan esitutkimukseen.
*Molempien silmien leikkaushinta Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää tilinavausmaksun ja -käsittelymaksut yht. 83 €).
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Sähköposti
Viesti