Gynekologia ja gynekologiset leikkaukset

Eiran sairaalasta löydät kattavat gynekologiset palvelut sekä aikuisille naisille että nuorille. Meiltä löydät useita gynekologian alan ammattilaisia, joiden vastaanotolle on helppo ja nopea tulla, mikäli jokin asia huolettaa, ongelmia esiintyy tai jos haluat tulla rutiinitarkistukseen. Meillä on vuosien kokemus myös vaativista gynekologisista leikkauksista.

Lue lisää

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Eiran lääkäriasemalta löydät kokeet korva-, nenä- ja kurkkutautien lääkärit sekä pienille potilaille että aikuisille. Lisäksi leikkaushoidot ja muut kirurgiset toimenpiteet hoituvat meillä helposti. Suurin osa toimenpiteistä tehdään päiväkirurgisesti, kotiudut jo saman päivän aikana ilman yöpymistä.

Lue lisää

Vatsaelinsairaudet ja vatsaelinkirurgia

Eiran sairaalassa saat nopeasti avun vatsa- ja suolistovaivoihin. Kokeneet lääkärit tutkivat oireet ja tekevät vatsa- ja suolistotähystyksiä sekä vatsaelinkirurgiaan liittyviä leikkauksia kuten tyrä-, sappi- ja suolistoleikkauksia.

Lue lisää

Yleislääkäri

Yleislääkäreidemme vastanotolle pääset joka arkipäivä, ja usein saat ajan jo samalle päivälle. Yleislääkäreiltä saat myös terveyttä koskevat todistukset.

Lue lisää

Silmälääkäri

Silmälääkärin vastaanotolle kannattaa tulla, jos on ongelmia näkökyvyn kanssa tai jos silmä oireilee poikkeuksellisesti. Silmälääkäreille kuuluu silmän sairauksien diagnostiikka ja hoito sekä taittovikojen määrittäminen. Yli 40-vuotiaan olisi viimeistään hyvä käydä silmälääkärin vastaanotolla tarkastamassa silmien terveydellinen tila.

Lue lisää

Syöpätaudit

Syöpä johtuu sellaisista perimäaineeseen (geeneihin) kertyneistä vaurioista, joita solujen omat korjausmekanismit eivät pysty korjaamaan. Perimäaineen vaurion takia pääsevät solut hallitsemattomasti jakautumaan. Ne lähtevät pois alkuperäisestä kasvualustastaan ja osa soluista voi irrota normaalista sijainnistaan ja kulkeutua eri reittejä ympäri kehoa. Kun ne tarttuvat uuteen kohteeseen syntyy etäpesäkkeitä. Syöpäkasvaimessa on miljardeja soluja.

Lue lisää

Urologia ja urologiset leikkaukset

Eiran sairaalasta löydät kattavat urologiset palvelut. Meiltä löydät useita urologian alan ammattilaisia joiden vastaanotolle on helppo ja nopea tulla, mikäli jokin asia huolettaa, ongelmia esiintyy tai jos haluat tulla rutiinitarkistukseen. Meillä on vuosien kokemus myös vaativista urologisista leikkauksista.

Lue lisää

Sisätaudit

Sisätautilääkäri tutkii sisäelimiin, aineenvaihduntaan, hormonitasapainoon ja verenkiertoon liittyviä sairauksia ja määrää niihin liittyviä tutkimuksia ja hoitoja.

Lue lisää

Fysiatria

Fysiatria on lääketieteen osa-alue, jolla kohennetaan fysikaalisista rajoitteista kärsivien toimintakykyä. Tyypillisesti tällaisia rajoitteita ovat esimerkiksi lihasten, luiden ja hermojen vammat. Fysiatrisessa kuntoutusohjauksessa pyritään palauttamaan potilaalle paras mahdollinen tuki- ja liikuntaelimistön toimintakyky.

Lue lisää

Psykiatria

Psykiatria on lääketieteen erikoisala, joka tutkii ja hoitaa mielenterveyden häiriöitä kuten masennus, mielialahäiriöt tai syömishäiriöt. Psyykkinen tasapaino saattaa häiriintyä monista eri syistä. Oireiden varhainen tunnistaminen ja hoitoon hakeutuminen parantavat aina merkittävästi paranemisennustetta; kaiken kaikkiaan psykiatriset hoidot ovat hyvin usein tuloksellisia.

Lue lisää

Neurologia

Neurologia eli hermotautioppi on lääketieteen osa-alue, joka tutkii ja hoitaa aivojen ja hermoston sairauksia. Neurologisiin sairauksiin tai muihin diagnooseihin kuuluvat muun muassa dementia, epilepsia, aivohalvaus, MS-tauti, Parkinsonin tauti, autismi ja aspergerin syndrooma. Eiran neurologeilla on pitkä kokemus erilaisten neurologisten sairauksien hoitamisessa.

Lue lisää

Geriatria

Ikääntymisen myötä erilaisten sairauksien todennäköisyys lisääntyy. Geriatria on lääketieteen erikoisala, jonka tavoitteena on ikääntyvän potilaan toimintakyvyn optimointi. Eiran sairaalassa geriatria painottuu sekä ennaltaehkäisevään toimintaan että sairauksien hoitoon.

Lue lisää

Eira Päihdeklinikka

Eiran sairaalassa hoidetaan alkoholiriippuvuutta pitkällä ja vankalla kokemuksella aina asiakkaan yksityisyyttä kunnioittaen. Palveluumme kuuluu katkaisuhoitoa vuodeosastolla sekä päihdelääkärin, päihteisiin perehtyneen psykiatrin ja päihdeterapeutin vastaanotto. Palveluihimme kuuluvat myös päihdekuntoutuskurssit ja ohjattu vertaistukiryhmä.

Lue lisää

Terveyttä koskevat todistukset

Mikäli tarvitset jonkun terveyttäsi koskevan todistuksen, Eiran yleislääkäri voi kirjoittaa sinulle sellaisen. Yleisimmät todistukset ovat ajokorttitodistus, merimiestodistus, sukellustodistus, viisumitodistus, erilaiset todistukset koulutusta tai työnantajaa varten sekä nuorison terveystodistus.

Lue lisää

Kardiologia

Kardiologia on sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaa ja sairauksia tutkiva lääketieteen ala. Yleisimpiä kardiologian piiriin kuuluvia sairauksia ovat sepelvaltimotauti, rytmihäiriöt ja sydämen vajaatoiminta. Kardiologian erikoislääkärille kannattaa hakeutua, jos kärsit esim. rintakivuista tai verenpaineesi ja kolesteroliarvosi ovat kroonisesti liian korkeat.

Lue lisää