varhain havaittu rintasyöpä edesauttaa hoitotuloksia

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, mutta sen ennuste paranee koko ajan. Yli 88 % rintasyöpään sairastuneista on elossa 5 vuoden jälkeen.
Tupakoimattomuus, liikunta, ylipainon välttäminen ja kohtuullisuus alkoholin käytössä ovat eduksi rintasyövän ehkäisyssä.

Lisäksi rintojen omatarkkailu on tärkeää, jotta rintasyöpä voidaan havaita mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ota tavaksesi tutkia rinnat säännöllisesti kuukautisten jälkeen tai kerran kuukaudessa. Näin huomaat mahdolliset muutokset helpommin ja varhaisessa vaiheessa.

Roosa_nauha_rintojen_omatarkkailuohjeetFI_2016-09-28.jpg

Kaikkia rintasyöpäkasvaimia ei löydetä omatarkkailun avulla, mutta se on tärkeässä roolissa rintasyöpälöydöksiä tehtäessä.

Rintasyövän tyypilliset oireet

Rintasyövän tyypillisin oire on aristamaton kyhmy rinnassa.
Muita mahdollisia oireita ovat esimerkiksi:

• nännin tai rinnan ihon sisään vetäytyminen
  • kipu tai pistely rinnassa
  • erite nännistä.

Kaikki oireet eivät ole välttämättä pahanlaatuisia; yhdeksän kyhmyä kymmenestä on hyvänlaatuisia. Pelkän omatarkkailun avulla on vaikea erottaa hyvänlaatuisia ja pahanlaatuisia muutoksia varmuudella toisistaan.
Jos havaitset rinnoissasi jonkin yllämainituista oireista, selvyyden saamiseksi on hyvä hakeutua lääkärin vastaanotolle tarkempiin tutkimuksiin.

Mammografia on tärkein menetelmä rintasyövän toteamisessa

Mammografia on tärkein menetelmä jonka avulla rintasyöpä diagnisoidaan ja arvioidaan.
Mammografian avulla voidaan todeta rinnan sisäiset poikkeavat muutokset jo varhaisessa vaiheessa.

Ultraäänitutkimus mammografian yhteydessä antaa tarkemman tuloksen

Mammografian yhteydessä tehtävä ultraäänitutkimus on tärkeä lisätutkimus, etenkin sellaisia rintoja tutkittaessa joissa on runsaasti rauhaskudosta. Tyypillisesti runsaasti rauhaskudosta on alle 50-vuotiailla potilailla.

Mammografian yhteydessä tehtävä ultraääni täydentää tutkimuksen. Ultraäänitutkimus on suositeltavin kuvantamistapa nuorille naisille ja se on tärkeä lisätutkimus myös niille naisille, joiden rinnoissa on tiivis rauhaskudos.

Varaa nyt aika gynekologin vastaanotolle!

VARAA VASTAANOTTOAIKA HELPOSTI NETTIAJANVARAUKSESTAMME.

Huomioithan, että mammografia- ja sen yhteydessä tehtävään ultraäänitutkimukseen tarvitsen lääkärin lähetteen.
Voit saada lähetteen joko omalta lääkäriltäsi tai tulemalla Eiran sairaalan gynekologin vastaanotolle.

Mikäli sinulla on lähete mammografiaan valmiina ota yhteyttä ajanvaraukseen puh. 09 1620 570.

Muista otaa mukaan mahdolliset aiemmat mammografiakuvat vertailua varten.
Seuraavat vapaat ajat
Katso lisää vapaita aikoja
Eiran sairaalan gynekologit
Mikkola Tomi Naistentautien ja synnytysten, sekä urogynekologian erikoislääkäri Varaa aika
Rajecki Maria Naistentauteihin ja synnytyksiin erikoistuva lääkäri Varaa aika
Rangdell Ritva Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Varaa aika
Söderström-Anttila Viveca Naistentautien, synnytysten ja gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri Varaa aika
Tuomikoski Pauliina Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Varaa aika
Hinnasto
Gynekologia Hinta
Gynekologin vastaanottokäynti
Hinta ei sis. papa-koetta ja UÄ-tutkimusta
alk. 80 €
Gynekologinen irtosolunäyte eli papa-koe 55,50 €
Mammografia ja rintojen ultraäänitutkimus
Lääkärin lähetteellä
Kela-korvauksen jälkeen 144 €

Gynekologiset toimenpiteet Hinta  Eiran Terveystili*
TVT virtsankarkausleikkaus, paikallispuudutus ja sedaatio 2570 € 221,10 €/kk
Kohdun tähystysleikkaus, nukutuksessa alk. 3224 € 275,60 €/kk
Kohdun laskeumaleikkaus, nukutuksessa
Yöpyminen vuodeosastolla
545 €/yö
426,00 €/kk
Kohdun poisto, nukutuksessa
Yöpyminen vuodeosastolla
545 €/yö
509,50 €/kk
Hintoihin lisätään toimistomaksu 16,95 € käyntiä kohden ja Kanta-maksu 0,95 €. Hintoihin ei sisälly laboratorio- tai röntgentutkimuksia.
* Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää tilinavausmaksun ja -käsittelymaksut yht. 83 €).