Ståhlberg Kaarlo

Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri
Tutkinto:Lääketieteen tohtori 2012, Plastiikkakirurgian erikoislääkäri 2004, Kirurgian erikoislääkäri 2002, Lääketieteen lisensiaatti 1995
Erikoisalat:Plastiikkakirurgia
Kielitaito:Suomi, Ruotsi, Englanti

Suurin osa työstäni on nenäleikkauksia, sekä esteettisiä että korjaavia. Kasvojenkohotukset ja silmäluomileikkaukset ovat myös tärkeässä osassa ja lisäksi teen muuta esteettistä kirurgiaa.

Aloitin nenäleikkaukset 2000-luvun alussa ja minulla on ollut ilo saada paneutua tähän suppeaan mutta haastavaan leikkauskohteeseen todella perusteellisesti vuosien varrella. Nenäleikkauksissa kiinnostavinta on se, että luonnollisen ja tasapainoisen näköiseen lopputulokseen sekä hyvään toiminnalliseen tulokseen pääseminen vaatii paljon erilaisia tekniikoita ja eri asioiden huomioimista. Jokainen nenä on erilainen eikä ole olemassa vakiomenetelmää vaan jokainen leikkaus vaatii omat ratkaisunsa.

Kasvojen ja silmäluomien leikkauksissa toiminnallisuus on myös tärkeässä osassa, ja pidän luonnollisen näköistä lopputulosta tärkeänä. Sen saavuttamiseksi on usein tarpeen yhdistää erilaisia menetelmiä: kohotusleikkausten lisäksi saattaa olla hyödyllistä miettiä kudospuutosten täyttämistä siirteillä tai täyteaineilla.

Muusta esteettisestä kirurgiasta korvalehtien muotoilu sekä kaikki tavanomaiset plastiikkakirurgiset leikkaukset kuten rintojen ja vartalon muotoilu kuuluvat luonnollisesti toimenkuvaani.

Palvelut:Arpihoito, Hörökorvaleikkaus, Iholuomen poisto, Injektiohoidot, Kasvojen hionta Co2-laserilla, Kasvojen kohotusleikkaukset, Kasvojen laserkuorinta, Kulmakarvojen kohotus, Nenän korjausleikkaus, Otsan kohotus, Plastiikkaklinikka, PRP kantasoluhoito, Rasvaimut , Rintojen kohotusleikkaus eli mastopexia, Rintojen pienennysleikkaus eli reduktioplastia (yksityinen), Rintojen suurennus implantilla, Rintojen suurennus rasvansiirrolla, Silmäluomileikkaukset, Sisäänkääntyneiden nännien korjausleikkaus, Ultherapy-hoito, kirurgin konsultaatio (maksullinen), Vatsan muotoiluleikkaus, Yläluomileikkaus, kirurgin konsultaatio (maksullinen), Plastiikkakirurgia
Varaa aika asiantuntijalle
Lue lisää artikkeleista
Kasvoille uusi ilme

Ikääntymisen merkit, kuten rypyt, juonteet, silmäpussit tai veltostunut iho poskissa tai leuassa voivat tuntua häiritseviltä. Kasvojen ilmettä voi parantaa joko ei-kirurgisesti erilaisten täyteaineiden avulla tai plastiikkakirurgisin toimenpitein. Kasvojen ikääntymismuutosten hoidossa viimeisen kymmenen vuoden aikana ei-kirurgisten toimenpiteiden suosio on kasvanut voimakkaasti, sillä ne ovat leikkausta edullisempia. Myös komplikaatioriskit ovat pienempiä, joten hoidot koetaan leikkaushoitoja turvallisemmiksi. Toisaalta ne muuttavat ulkonäköä vähemmän ja vaikutus on useimmiten ohimenevä.

Lue lisää
Uusi nenä on vanha juttu

Nenäleikkausten historia ulottuu yllättävän kauas. Varhaisimmat tiedot nenävammojen korjausleikkauksista ovat Egyptistä 5000 vuoden takaa. Intiassa kirurgi Sushruta teki nenäkorjauksia 500-luvulla eKr. Hänen käyttämänsä tekniikka, jossa puuttuvan nenän tilalle rakennetaan uusi otsakielekkeestä, on pienin muutoksin edelleen käytössä. 1500-luvun lopulla italialainen Gasparo Tagliacozzi julkaisi tiettävästi ensimmäisen plastiikkakirurgiaa käsittelevän kirjan, jossa hän kuvasi mm. nenänkorjaustekniikan käsivarresta otettavalla ihokielekkeellä. Nykyaikainen kirurgia on ollut mahdollista nukutus- ja puudutusmenetelmien kehityttyä 1800-luvulla. Ensimmäisen nykyaikaisen nenänmuotoiluleikkauksen kehitti yhdysvaltalainen John Orlando Roe vuonna 1887 ja ensimmäisen puhtaasti esteettisistä syistä tehdyn nenänmuotoiluleikkauksen suoritti yhdysvaltalainen Jaqcues Joseph vuonna 1898.

Lue lisää