Päihdeterapeutin vinkit lopettamiseen:

”Mikäli putki jäi päälle, niin asialle olisi syytä tehdä jotain. Varmasti jo tiedätkin mitä haittoja se on sinulle aiheuttanut. Niitä on kuitenkin turha tässä kerrata, sinä kyllä tunnet sen nahoissasi vai mitä? Tässä vaiheessa syyttely ei enää auta ketään, joten siksi onkin nyt aika ottaa hanskat käteen ja siirtyä sorvin puolelle, ohjeistaa Kinnunen.”


  1. Ensin lopetetaan valittaminen maailman pahuudesta, tai ymmärretään että ”party it’s over”, ja on aika palata antoisaan arkeen.

  2. Lopettamisen tai putken katkaisemisen voi tehdä vain yhdellä tavalla, juominen lopetetaan.

  3. Juomista ei voi lopettaa huomenna tai ylihuomenna vaan se on tehtävä juuri nyt. Muutos on olemassa vain tässä hetkessä, ei huomenna tai eilen.

  4. Jos tarvitset apua lopettamiseen, ota yhteyttä ammattilaiseen joka ymmärtää yskän, eikä pidä sinulle moraalisaarnoja, vaan auttaa sinua auttamaan itseäsi vielä kun siihen on mahdollisuus.

 

”Työpaikat, parisuhteet jne. säilyvät vain niin kauan kuin he suostuvat juomistasi sietämään tai katsomaan sitä läpi sormien. Jospa ottaisit taas oman ainutlaatuisen elämäsi omiin hyppysiisi?”

Tarvitsetko apua lopettamiseen?

Meillä pääset katkaisuhoitoon ilman lääkärin lähetettä. Palvelemme 24/7. Osastolla ei hoideta huumausaineiden käyttäjiä.

Halutessasi voit varata ajan myös päihdelääkärin vastaanotolle nettiajanvarauksestamme.

Katkaisuhoito p. 09 1620 200